Bh. reprezentativac pojačao Sparse

Stiže iz Poljske

Bh. reprezentativac pojačao Sparse · Saznajemo

Haris Zilić

Sarajevski Sparsi dobili su veliko pojačanje za novu sezonu prvenstva Bosne i Hercegvoine i uoči kvalifikacija za regionalnu ABA 2 ligu.

Naime, prema saznanjima poratala SportSport.ba u Sparse je stigao bh. reprezentativac Ajdin Penava.

Penava je posljednji angažman imao u je u Poljskoj, tačnije ekipi PGE Spojia Stargrad.

Prije toga nastupao je u našoj zemlji za Slaviju, a bio je i član Monsa, te Baskonije u koju je stigao 2018. godine iz Sjedinjenjih Američkih Država.

Penava je bio i dio reprezentacije Bosne i Hercegovine na posljednjem Eurobasketu na kojem je nastupila naša reprezentacija.

U redovima Sparsa sigurni su da će biti veliko pojačanje.

Oglasi

Sparsi još uvijek kompletiraju ekipu za novu sezonu, no uvjereni su da će posao ovog ljeta sa dovođenjem igrača odraditi na najbolji mogući način.

Podsjetimo, Sparsi će igrati kvalifikacije za ABA 2 ligu, kao i KK Bosna.

Bosna za protivnika ima Iliriju, dok je rival Sparsima Vojvodina.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmice će se igrati 23.i 27. septembra, a finalni mečevi 1. i 5.oktobra.

Samo jedan tim će izboriti mjesto u novoj sezoni ABA 2 lige, a postoji naravno mogućnost da u finalu igraju upravo Bosna i Sparsi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi