OKK Spars stigao do četvrte vezane pobjede i pobjegao sa dna tabele

Velika pobjeda Sarajlija

OKK Spars stigao do četvrte vezane pobjede i pobjegao sa dna tabele

S. Grebović

Košarkaši Spars Realwaya večeras su u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici slavili u okviru 20. kola ABA 2 lige nad ekipom Novog Pazara rezultatom 84:78.

Sarajevska ekipa je tako vezala četvrtu vezanu pobjedu u regionalnom takmičenju i začelje tabele prepustila svom večerašnjem rivalu.

Prvu dionicu su gosti riješili u svoju korist sa 22:19, da bi u drugoj tim Nedima Džemića ubacio u brzinu više i na odmor otišao sa plus 12.

U nastavku je gostujući tim uspio da stigne Sparse koji su u finišu ipak bili spretniji i uspjeli da slave zlata vrijedan trijumf.

Kod pobjedničke ekipe sjajni su bili Kamenjaš i Đekić koji su obacili 23, odnosno 21 poen, dok je u redovima Novopazaraca nezaustavljiv bio Amerikanac Michael Anthony Mallory II sa 27 ubačaja.

Sparsi su sada 11. sa omjerom 7-13, a Novi Pazar sa istim omjerom poziciju ispod zbog lošijeg međusobnog duela.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

ABA liga 2, 20. kolo:

OKK Spars Realway - KK Novi Pazar 84:78

Top Komentari

Alpasinacxx
Bravo momci, svaka čast za sve što ste uradili ove sezone. Vi ste ponos ovog grada.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi