OKK Spars u drugom poluvremenu razbio Vršac

2. ABA liga, 17. kolo

OKK Spars u drugom poluvremenu razbio Vršac

Sparsi su kao favoriti dočekali duel 17. kola 2. ABA lige u Vršcu protiv istoimenog protivnika.

Sarajevska ekipa je opravdala epitet favorita i slavila pobjedu rezultatom 76:93.

Ekipa Vršca je pružila dosta dobru partiju u prve dvije četvrtine. Šta više, domaći su bili u vodstvu većim dijelom prvog poluvremena, ali pred odlazak na odmor Sparsi preuzimaju prednost.

Prvo poluvrijeme je završeno prednošću Sparsa 37:45, a u trećoj dionici Sarajlije stižu i do +20. Već tada je bilo jasno da će Sparsi upisati novu pobjedu, pa su samo lagano priveli susret kraju.

Sparse je do pobjede vodio Vrabac sa 17, dok je Albijanić postigao poen manje.

Kod Vršca se istakao Marinković sa 16 poena.

2. ABA liga, 17. kolo:

KK Vršac - OKK Spars 76:93

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Vršac: Ćirković 8, Munižaba, Kapetanović 9, Mitrović 8, Radivojević, Mrđa, Brkić 5, Jovanović 13, Simović 9, Ognjenović 8, Marinković 16.

Spars: Durmo 6, Zahiragić 6, Vrabac 17, Jovanović 7, Grubelič 3, Manjgafić 10, Hasandić 5, Kamenjaš 6, Albijanić 16, Huseinspahić, Glogovac 8, Bajramović 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi