OKK Spars u završnici poražen u Novom Pazaru
Sarajevski tim zabilježio deveti uzastopni poraz u regionalnom natjecanju (foto: KK Novi Pazar)

OKK Spars u završnici poražen u Novom Pazaru

Sarajevski OKK Spars večeras je u utakmici 9. kola ABA 2 lige u Novom Pazaru protiv istoimenog domaćina zabilježio i deveti poraz. Domaćin je slavio rezultatom 88:86.

Dobro su Sparsi ušli u ovu utakmicu. Otvorile su Sarajlije utakmicu odličnom obranom te dobrom igrom u napadu i nakon prvih 10 minuta stvorili prednost od 19:13. 

Na odgovor domaćeg tima se čekalo do drugog perioda kada Novi Pazar povezuje konce u igri i preuzima kontrolu rezultata koji na poluvremenu preokreće u svoju korist. Kako je vrijeme odmicalo tako se i rasplamsavala borba u ovoj odličnoj utakmici. Buza i Kamenjaš držali su Sparse u igri koji su pred sami kraj uspjeli i povesti no u posljednje tri minute domaći tim na iskustvo i rutinu uspjeva iščupati pobjedu te nanijeti deveti poraz sarajevskim košarkašima. 

Bivši košarkaš Zrinjskog Aleksandar Todorović s 22 poena najzaslužniji je za pobjedu svog tima dok su Vulić, Korać i Mallory dodali po 14 koševa. Buza sa 16 i Kamenjaš s 15 poena najbolji kod Sparsa koji još ne znaju za pobjedu u regionalnom natjecanju. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Novi Pazar: Brunčević 11, Vulić 14, Mallory 14, Numanović 4, Novaković 6, Islamović 3, Todorović 22, Miladinović, Muratović, Korać 14, Vućićević

OKK Spars: Strong 5, Klavžar 8, Vrabac 9, Grubelič 10, Ilić 7, Polutak 6, Memić 7, Kamenjaš 15, Buza 16, Đekić 3

Top Komentari

United_HZ
Hoće to kad je plastični klub, bez navijača, tradicije i titula
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi