OKK Spars upisao sigurnu pobjedu protiv KK Mladost

Košarkaško prvenstvo BiH, liga za prvaka

OKK Spars upisao sigurnu pobjedu protiv KK Mladost

S. Grebović

OKK Spars večeras su u dvorani "Novo Sarajevo" na Grbavici bili uvjerljivi protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada rezultatom 80:66.

Izabranici Marka Trbića su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 27:18 i tako sebi olakšali put do nove pobjede u košarkaškoj ligi za prvaka naše zemlje.

U drugoj četvrtini Sparsi ubacuju u brzinu više i na odmor odlaze sa visokih 50:33. Domaći su imali sjajnu šutersu večer, a prednjačio je Almir Hasandić sa 15 poena uz šut za tri poena (5 od 8).

Draško Albijanić je dodao 13, Ibrahim Durmo 12, a Stefan Glogovac 11 poena.

Kod gostiju prednjačio je Sudžim sa 13, dok su po 12 koševa ubacili Aleksić i Mišković.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu OKK Spars gostuje u derbiju kola tuzlanskoj Slobodi, dok će i ekipa Mladosti u gostovati u Širokom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi