Trener OKK Spars nakon nove pobjede

Trbić: Ako bismo pričali o realnosti, ne bismo bili ovdje gdje jesmo

Sjajni Sparsi su večeras na svom parketu sa 79:66 savladali Helios Domžale u utakmici 21. kola Druge ABA lige.

Sparsi su još ranije osigurali play-off 2. ABA lige, ali je današnja pobjeda bila izuzetno važna kako bi se odiguralo drugo mjesto pred doigravanje i prednost domaćeg parketa.

"Prije svega, moram reći da sam jako zadovoljan pobjedom i pristupom igrača većim dijelom utakmice. U četvrtoj četvrtini je došlo do malog opuštanja, ali mislim da smo reagovali kao tim... Zadovoljan sam, ovo je naša 16. pobjeda u 2. ABA ligi. To je odličan rezultat, nadam se da ćemo u play-offu startati sa druge pozicije i protiv MZT-a imati prednost domaćeg terena. Bila bi to sjajna prilika da se plasiramo u finale što bi za nas bila sjajna prilika", izjavio je nakon utakmice trener Sparsa Marko Trbić.

"Da li je titula 2. ABA lige realna? Pa, gledajte, ako bismo pričali o realnosti mi uopšte ne bismo bili ovdje gdje jesmo... Na početku sezone niko u klubu nije razmišljao o ovom rezultatu. Ne marimo previše za to šta je realno, već pokušavamo igrati što bolje, spremiti se na najbolji mogući način...", poručio je Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi