Sparsi poraženi na gostovanju u Sloveniji

Helios slavio pobjedu u 10. kolu 2. ABA lige

Sparsi poraženi na gostovanju u Sloveniji

Sarajevski Sparsi su u 10. kolu 2. ABA lige gostovali u Domžalama kod Heliosa, te su poraženi rezultatom 76:69.

Helios je furioznom igrom već u prvoj četvrtini stigao do značajne prednosti. Naime, nakon prvih 10 minuta igre domaći su vodili sa 29:16.

Imali su domaći na startu druge dionice i +14, ali su Sparsi do odlaska na odmor smanjili zaostatak na pet poena, pošto je prvo poluvrijeme završeno vodstvomo Heliosa 44:39.

Domaći su nastavili sa dobrom igrom i u trećoj četvrtini, a u finišu iste su imali i +15. U zadnjoj četvrtini Sparsi su smanjivali zaostatak i na pet poena, ali nisu imali snage za potpuni povratak u meč, pa je je Helios slavio pobjedu.

Bio je ovo treći poraz Sparsa u ovoj sezoni Druge ABA lige, a Sarajlije su i dalje druge na tebeli sa omjerom 7-3.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi su bili Mahkovič i Šalić sa po 20 poena.

Kod Sparsa su se istakli Durmo i Albijanić sa po 15 postignutih poena.

Druga ABA liga, 10. kolo:

Helios - Spars 76:69 (29:16; 15:23; 20:15; 12:15)

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Helios: Pašajlić 2, Gajić 6, Klavžar 6, Fon 9, Bratec, Oman 4, Durnik, Močnik 9, Mahkovič 20, Besedič, Strel, Šalić 20.

Spars: Durmo 15, Zahiragić 5, Vrabac, Jovanović 2, Ilić, Manjgafić 12, Kamenjaš, Protić 9, Albijanić 15, Bašić, Mazalin 2, Glogovac 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi