Olympiacos bolji od Maccabija u Tel Avivu
Foto: EPA

Euroliga, 3. kolo

Olympiacos bolji od Maccabija u Tel Avivu

Ekipa Olympiacosa je u okviru trećeg kola nove sezone Eurolige gostovala u Tel Avivu i slavila pobjedu nad Maccabijem rezultatom 68:69.

Olympiacos je nešto bolje ušao u susret, ali Maccabi brzo stiže prednost gostiju od osam rezlike, pa je prva četvrtina završena neriješenim rezultatom 18:18.

U drugoj četvrtini se mogla gledati dosta izjednačena košarka, a iako je Maccabi u ovom periodu imao prednost od četiri poena, gosti na poluvrijeme odlaze s prednošću od dva poena.

Maccabi u trećem periodu nekoliko puta stiže do izjednačenja, ali ne uspijeva doći do prednosti.

Početkom zadnjeg perioda Olympiacos igra nešto sigurnije, ali kako vrijeme odmiče Maccabi sve više ugrožava vodstvo grčke ekipe. Norris Cole 30 sekundi prije kraja pogađa za 68:69 i dovodi Maccabi na samo poen zaostatka. Isti košarkaš će imati priliku i da odvede svoju ekipu do pobjede, ali sekundu prije kraja promašuje šut, pa je Olympiacos slavio pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u ekipi Olympiacosa je bio Printezis sa 21 ubačenim poenom, dok je Jamel McLean dodao osam.

Kada je riječ o Maccabiju najefikasniji je bio Norris Cole sa 22 poena, dok je 14 ubacio Pierre Jackson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti