Olympiacos dovodi velika pojačanja
(Foto: EPA)

Grci žele popraviti utisak s početka sezone

Olympiacos dovodi velika pojačanja

M. Šljivak

Grčki velikan Olympiacos odlučio je da dodatno pojača svoj roster u ostatku sezone.

Uskoro bi dres tima iz Pireja trebali obući Amerikanci Taylor Rochestie i Willie Reed sa kojima su pregovori u završnoj fazi.

Rochestie važi za fantastičnog strijelca. Radi se o igraču koji je bio i najbolji strijelac Eurolige, a u karijeri je igrao za Crvenu zvezdu, Maccabi, Nizhny, Montepaschi i Baskoniju.

Sa druge strane pozicije pod košem će pojačati 211 centimetara visoki Willie Reed, koji iza sebe ima zavisno NBA iskustvo.

Reed je igrao za Netse, Heat, Clipperse i Pistonse u najjačoj ligi svijeta, a prošle sezone je igrao za u D ligi za Salt Lake City Stars.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U NBA karijeri je na prosjeku od gotovo pet poena po utakmici, a odigrao je 152 utakmice.

Olympiacos je u tri kola Eurolige doživio dva poraza i to od timova protiv kojih su bili veliki favoriti i ekipa sa novim pojačanjima želi da u nastavku sezone dobije na dodatnom kvalitetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije