Olympiacos fantastičnom obranom do breaka

Finale doigravanja grčkog prvenstva

Olympiacos fantastičnom obranom do breaka

Košarkaško doigravanje u Grčkoj došlo je do same završnice. 

U finalu kao i proteklih nekoliko sezona se sastaju košarkaši Panathinaikosa i Olympiakosa. Ovaj put prednost domaćeg terena imaju košarkaši Panate koji su prvi meč igrali pred svojom publikom u OAKA Areni, no to im nije previše pomoglo budući da su košarkaši Olympiacosa slavili sa 75:65 i breakom otvorili seriju koja se igra na tri pobjede.

Nesuđeni bh reprezentativac Mike James sa 23 i Chris Singleton sa 18 bili su premalo da Atenjani izbjegnu poraz. Ujednačeni napad "Djece Pireja" te sjajna timska obrana ostavili su domaćina bez odgovora.

Papanikolaou sa 14, Roberts s 12 i Mantzaris sa 11 poena nadomjestili su očajan dan Vassilisa Spanoulisa koji je šutirao očajnih 1-10 iz igre i postigao samo 4 poena. Slijedeći susret Olympiacos igrat će pred svojom publikom u dvorani "Mira i prijateljstva".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi