Olympiacos ipak ne može igrati naredne sezone u ABA ligi, a postoji i jednostavan razlog zbog čega
Olympiacos je izbačen iz grčke lige

Svi pregovori su pali u vodu

Olympiacos ipak ne može igrati naredne sezone u ABA ligi, a postoji i jednostavan razlog zbog čega

S. Pašalić

Posljednjih mjeseci se jako puno pisalo o tome da bi grčki velikan Olympiacos mogao zaigrati od naredne sezone u ABA ligi.

Nakon svih skandala koji su se dešavali u grčkom prvenstvu i u kupu, Olympiacos je izbačen iz grčke lige, a također bi trebao sezonu početi i sa -6 bodova.

Predstavnici Olympiacosa su u međuvremenu obavili brojne razgovore sa čelnim ljudima ABA lige, ali čini se da su šanse da naredne sezone zaigraju u ovom takmičenju jako male.

Nime, razlog su Olimpijske igre koje se održavaju naredne godine u Tokiju zbog kojih i ABA liga mora završiti ranije.

Ukoliko bi se Olympiacos priključio ABA ligi, liga bi se proširila na 14 klubova, a raspored bi se morao dodatno suziti što praktično nije moguće.

FIBA je zatražila od svih liga da završe do 12. juna kako bi igrači mogli igrati kvalifikacije za Olimpijske igre koje počinju krajem istog mjeseca.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi