Olympiacos nastavlja s pritiskom na Euroligu

Nezahvalna situacija za tim iz Pireja

Olympiacos nastavlja s pritiskom na Euroligu

Uprava košarkaškog giganta iz Grčke Olympiacosa uputila je novi apel Euroligi, ovaj put u vidu pisma, da utakmicu 29. kola Eurolige između Milana i Olympiacosa premjesti iz Italije. 

Euroliga je već u par navrata dosad odbila apele iz Olympiacosa i potvrdila da će se utakmica igrati u milanskom Mediolanum Forumu pred praznom dvoranom.

Ovih dana je ministarstvo zdravstva u Grčkoj donijelo odluku da svi oni koji ulaze u Grčku iz Italije, jedne od zemalja koja je najviše pogođena koronavirusom, moraju provesti 14 dana u karanteni. Samo po sebi bilo bi jako loše za jedan sportski kolektiv da usred sezone ostane 14 dana bez treninga, a Olympiacos uz to ne bi mogao igrati ni iduću euroligašku utakmicu koja je na programu 20.03. protiv madridskog Reala.

Odluka grčkog ministarstva neće zaobići čak ni sportaše koji u ovoj zemlji imaju nerijetko povlašteni status i bit će zanimljivo vidjeti kako će se odviti ova nimalo ugodna situacija po grčki tim. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi