Žestoki derbi i rivalstvo bez granica: Čuvena dvorana devastirana, huligani su opet sve uništili!

Šokantne scene stižu iz Grčke

Žestoki derbi i rivalstvo bez granica: Čuvena dvorana devastirana, huligani su opet sve uništili!

Admin Čaušević

Huligani su opet nadjačali sport. Iz Grčke stižu šokantne snimke gdje se igrao jedan od najvećih košarkaških derbija na svijetu između Olympiacosa i Panathinaikosa.

Četvrti meč finalne serije za prvaka Grčke između Olympiacosa i Panathinaikosa prekinut je 2 minute i 42 sekunde prije kraja treće četvrtine.

Rezultat na semaforu glasio je 35:63 za gostujući Olympiacos kada su navijači Zelenih počeli da divljaju i ruše sve pred sobom.

Nezadovoljni rezultatom huligani su devastirali čuvenu dvoranu OAKA i sluteći po snimcima i fotografijama šteta je ogromna.

Šteta u dvorani OAKA je ogromna

Počelo je sa ubacivanjem predmeta na parket, a zatim i paljenjem baklje. Međutim ni to nije bilo dovoljno pa su odlučili da utrče na parket.

Spiker je pozivao huligane da se smire, ali umjesto toga njihov izljev bijesa je bio sve veći i veći pa su neki i utrčali na parket sa zapaljenim bakljama.

Oglasi

Huligani uništavaju stolice čuvene dvorane u Atini

Predstavnici Olympiacosa su uspjeli pobjeći u svlačionicu, da bi situaciju smirili specijalci koji su spriječili fizičke obračune.

Kada su sudije odlučile da prekinu meč i igrače pošalju u svlačionicu dosta navijača Panathinaikosa je negodovalo, ali su se morali pomiriti s činjenicom da se utakmica neće nastaviti.

Prilikom izlaska sa parketa gostujući trener Giorgos Bartzokas je provocirao domaćine tako što je uputio poljubac prema navijačima na tribinama.

Olympiacos je do večerašnje utakmice vodio sa 2:1 u seriji, za očekivati je da za zelenim stolom upiše i treći trijumf te je odbrana titule prvaka sve izvjesnija.

Potražite više informacija na temu Basket League:

[twitter]https://twitter.com/kosid7/status/1669425208011247629[/twitter]

Navijački neredi nisu nikakva novost u Grčkoj zbog čega najveće kritike snose organizatori mečeva zbog brojnih propusta pošto se incidenti ponavljaju iz utakmice u utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi