Olympiacos protutnjao kroz Berlin

Grčki tim uvjerljiv protiv Albe

Olympiacos protutnjao kroz Berlin

Olympiacos iz Pireja večeras je uvjerljivo slavio na gostovanju u Berlinu kod Albe rezultatom 99:80 i napokon slavio na gostovanju još od pobjede u Moskvi nad CSKA.

Razgoropađeni gosti od početka su znali po što su došli i na kraju rastužili skoro 9000 gledatelja u berlinskoj Max Schmelling Halle. 

Već nakon prve četvrtine Grci su otišli na velikih 13 razlike a na poluvremenu je prednost iznosila 17 koševa viška za Olympiacos koji je večeras imao previše raspoloženih igrača da bi Berlinčani pokošeni ozljedama nekih ključnih košarkaša mogli parirati raspoloženim Pirejcima. 

Ni u drugom poluvremenu gosti nisu stajali nego su na kraju uspjeli povećati prednost na konačnih +19 što im je najuvjerljivija pobjeda u Euroligi u ovoj sezoni. Pet dvoznamenkastih košarkaša na kraju je imao Olympiacos u svojim redovima a najefikasniji je bio Rubit sa 16 dok je Printezis ubacio 15 poena. I s druge strane najbolji strijelci su ubacili 16 i 15 poena, Eriksson je zabio jedan poen više od Masona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi