Olympiakos i dalje u igri

Važna pobjeda protiv Laboral Kutxe

Olympiakos i dalje u igri

Olympiakos je i po drugi put ove godine pobijedio Laboral Kutxu (82:68), te je zadržao šanse za plasman među osam najboljih ekipa u Evropi.

Presudna je bila druga četvrtina meča u kojoj je domaćin napravio veliku razliku (25:14), a potom je iskusno sačuvao do samog kraja. Već na poluvremenu Olympiakos je imao +14, a u prvom dijelu igre isticao se Printezis sa 13 poena i samo jednim promašajem iz igre.

Ulogu lidera u trećoj četvrtini preuzeo je sjajni plejmeker domaćina Vassilis Spanoulis, koji je i pored sedam postignutih poena uspio odlično da razigra ekipu i dovede je na prag pobjede. 

U posljednjoj dionici gosti su zaigrali dosta kvalitetnije, pa su došli do jednocifrenog zaostatka (73:65). Međutim, serijom od 9:3 domaćin je otklonio sve dileme oko pobjednika.

Najbolji kod Olympiakosa bio je Georgios Printezis, koji je meč završio sa 17 koševa. U sastavu Laborala prednjačio je Ioannis Bourousis sa 19 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ovim trijumfom ekipa iz predgrađa Atine došla je do omjera 4-5 i trenutno se nalazi na 6. mjestu grupe F. Sa druge strane Španci su i dalje drugi sa 6 pobjeda i 3 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti