Panathinaikos uzvratio Olympiacosu i slavio u Pireju

Trijumf Zelenih

Panathinaikos uzvratio Olympiacosu i slavio u Pireju

M. Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa savladali su kao gosti velikog rivala Olympiacos rezultatom 66:71 i tako su izjednačili finalnu seriju prvenstva Grčke (1-1).

Bolji uvod u meč imao je domaći tim. Na samom otvaranju su imali plus pet (9:4), ali je Panathinaikos potom zaigra mnogo bolje. Uspjeli su Zeleni serijom od 10:0 da dođu do preokreta i vodstva (15:21), da bi na mali odmor otišli sa dva razlike, 25:27.

Dosta izjednačena košarka igrala se u drugoj dionici. Calathes je držao Pao u životu, sa obje strane je viđeno dosta grešaka, ali je na odmor Olympiacos otišao vodstvom od 43:40.

Međutim, Pao je odličnom odbranom u trećem periodu ponovo došao do preokreta. Dopustili su velikom rivalu samo sedam poena u ovom dijelu meča i jednostavo crveno-bijeli nisu mogli ništa da pogode. Nakon 30 minuta igre Panathinaikos je imao šest poena prednosti, 50:56.

Gosti su na otvaranju četvrtog perioda imali prednost od 13 poena (52:65) i činilo se kako je pitanje pobjednika u ovom meču završeno. Ipak, Pao potom potpuno staje i dopušta domaćem timu da se vrati u meč i na 46 sekundi do kraja je bilo samo minus tri, 66:69.

Međutim, preokreta nije bilo. Nakon što je Singleton pogodio bacanje za plus četiri, Spanoulis je promašio zicer i to je bio kraj svih nada za veliki preokret Olympiacos.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Nick Calathes je sa 18 poena, sedam skokova i šest asistencija predvodio Pao, a Mike James je dodao 17.

Sa druge strane Papapetrou je ubacio 13 poena, a Spanoulis je dodao 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi