Budućnosti nije pomogao ni Norris Cole, Bayern slavio velikim preokretom

Euroliga, 15. kolo

Budućnosti nije pomogao ni Norris Cole, Bayern slavio velikim preokretom

Budućnost je večeras u Minhenu upisala četvrti vezani poraz u Euroligi. Naime, Bayern je bio bolji i slavio pobjedu rezultatom 93:88.

Budućnost je dobro otvorilaa utakmicu, polovinom druge dionice imala i +17, dok se na poluvrijeme otišlo vodstvom Podgoričana od 49:38.

Ipak, Bayern je u nastavku topio zaostatak, a početkom četvrte dionice i preuzeo vodstvo.

Sjajno su domaći odigrali zadnju dionicu i na kraju slavili pobjedu.

Podgoričanima nije pomogla ni sjajna partija novog pojačanja, Norrisa Colea koji je ubacio 27 poena. Bitadze je dodao 17, a Nemanja Gordić 10 poena.

U ekipi Bayerna je najefikasniji bio Derrick Williams sa 21 poenom. Nihad Đedović je susret završio sa 10 poena na svom kontu.

Nešto ranije je završen meču u Ateni u kojem je domaći Panathinaikos nanio četvrti ovoesezonski euroligaški poraz ekipi CSKA.

Panathinaikos je slavio rezultatom 96:84, a iako su Moskovljani bili poprilično dobri u prvoj dionici koju su dobili sa 26:19, presudila je druga četvrtina. Naime, Panatha je ovaj period igre dobila sa čak 18 poena razlike, rezultatom 36:18.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

CSKA se nije uspio oporaviti iako je polovinom zadnje četvrtine prišao jako blizu, pa je Panathinaikos upisao pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Ioannis Papapetrous sa 17 poena, dok je kod CSKA Clyburn ubacio 24.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti