Ono što Luka Dončić radi u prvoj NBA sezoni jednostavno nije "normalno"!

Još jedan fantastičan meč za Slovenca

Ono što Luka Dončić radi u prvoj NBA sezoni jednostavno nije "normalno"!

E. Čaušević

Jednu od najzanimljivijih utakmica NBA programa sinoć su odigrali New Orleans Pelicansi i Dallas Mavericksi.

Utakmica u Dallasu završena je tek nakon produžetka, a pobjedu su upisali Pelicansi sa 129:125. Od prve minute smo gledali bolju igru Dallasa koji je na poluvremenu imao deset poena prednosti, ali to nisu uspjeli zadržati.

Pelicansi su u nastavku meča zaigrali mnogo bolje, te su odličnom partijom u trećoj dionici stigli do preokreta. Dallas se nije predavao i u nastavku meča uspio je da dođe do egala, a na kraju je utakmica otišla u produžetak.

No, u produžetku Dallas nije imao snage za potpuni preokret, te su na kraju Pelicansi zasluženo došli do pobjede sa 129:125.

Još jednu nevjerovatnu partiju odigrao je slovenski košarkaš Luka Dončić. On je sinoć upisao triple-double sa 29 poena, 13 skokova i deset asistencija, ali nije pomogao svom timu da izbjegne poraz.

Za Dončića je ovo bio već peti triple-double učinak ove sezone čime je postavio rekord. Naime, Dončić je sada prvi rookie u NBA historiji koji je u prvoj sezoni uspio da zabilježi pet trible-double učinaka.

Pelicanse je do pobjede vodio Randle sa 30 poena, dok je deset poena manje ubacio Davis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi