Trener Sparsa nakon velike pobjede nas Širokim

Opačak: Josipoviću nije prvi put da postiže ovakve koševe

Košarkaši Sparsa su na svom parketu ugostili ekipu Širokog u posljednjem kolu Lige za prvaka. Izabranici Ivana Opačka su nakon dramatične završnice i trojke Josipovića slavili rezultatom 73:71.

Bio je ovo ujedno i direktni duel za ulazak u play-off, pa su Sparsi pobjedom došli do prilike da nastave brobu za titulu prvaka BiH.

"Ovo je za nas bila presudna utakmica za plasman u play-off. Na svom terenu smo igrali protiv Širokog kojeg smo ove sezone dobili tri puta i vjerujte da smo osjećali veliki pritisak", istakao je Opačak, pa nastavio:

"To nas je i sputalo, nije bilo lako izaći na parket večeras, što se i vidjelo. Široki je imao značajnu prednost na poluvremenu, ali onda smo se pregrupisali, dogovorili u svlačionici, "stisnuli" i u prelomili utakmicu u trećoj četvrtini. Uspjeli smo se vratiti, ali na kraju smo bili potrošeni nakon stizanja rezultata. Široki je pogodio trojku dvije sekunde prije kraja za prednost od pola koša, ali onda smo mi imali malo sreće. Josipović je pogodio trojku sa zvukom sirene, mada ovo nije njemu prvi put da postiže ovakve koševe, i slavili smo pobjedu i došli do zasluženog plasmana u play-off."

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Ne želim da u play-offu budemo samo prolaznici. Idemo na ekipu Zrinjskog, uradićemo sve da budemo što bolji, da svaku utakmicu damo maksimum. Čestitke mojim igračima što su večeras pokazali karakter", dodao je na kraju strateg Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti