Orlovi bolji od Jedinstva Dženex u Mejdanu
Gošće iz Banjaluke slavile su trijumf u Mejdanu

Tuzlanke pružile otpor, ali poklekle u zadnjoj četvrtini

Orlovi bolji od Jedinstva Dženex u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

Košarkašaćice Orlova rezultatom 72:56 slavile su gostujući trijumf nad tuzlanskim sastavom.

Jedinstvo Dženex nije uspjelo iznenaditi favorizovane Orlove u meču 16. kola Prvenstva BiH za košarkašice. Tuzlanke su odigrale jedan od svojih najborbenijih mečeva ove sezone, no poklekle su u zadnjoj četvrtini, pa Banjalučanke zasluženo slave trijumf rezultatom 72:56 (08:24, 22:16, 16:17, 10:15).

Sve je nakon prvih 10 minuta mirisalo na debakl domaćeg sastava nakon što su gošće ovu dionicu okončale u svoju korist rezultatom 08:24! Ipak, u nastavku susreta Tuzlanke stižu na minus četiri poena, a do posljednje četvrtine konstantno su bile na zaostatku od 10 poena.

Malobrojna publika u Mejdanu ponadala se da će Jedinstvo sustići i iznenaditi Banjalučanke, no zahvaljujući jeftino izgubljenim loptama i promašenim zicerima, omogućile su gošćama da susret mirno privedu kraju.

Aleksandara Begenešić sa 16 poena i 19 skokova, te Nataša Šobot sa 16 poena, bile su najefikasnije košarkašice Orlova. Amerikanka Keyara Eaton sa 27 i Naida Ruščuklić sa 12 postignutih poena upisane su u statistiku kao ofanzivno najraspoloženije košarkašice Jedinstva Dženex.

JEDINSTVO DŽENEX – ORLOVI 56:72

Velika dvorana Mejdan. Gledalaca: 50. Sudije: Maid Lasetović, Seid Nožinović i Nermin Kasumović. Komesar: Damir Kunosić. Rezultat po četvrtinama: 08:24, 22:16, 16:17, 10:15.

Jedinstvo Dženex: Eaton 27, Feukić 2, Ruščuklić 12, Dž. Dedić, Razić 2, Jurčenko 4, L. Dedić, Grebović, Kamerić, Brčina, Nurkić 9, Šaćirović. Trener: Mirza Oštraković.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Orlovi: Vasilić 2, Ristić 5, Šobot 16, Begenešić 16, Rajić 12, Čađo, Deura, Božić, Orašanin 4, Babić 1, Svitlica, Gligić 16. Trener: Dragana Svitlica.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi