Orlovi u derbiju kola slavili u Areni protiv Čelika
Sjajna partija Anide Ćorović nije bila dovoljna da se izbjegne poraz protiv kvalitetnije ekipe Orlova

Premijer liga u košarci za žene, 14.kolo

Orlovi u derbiju kola slavili u Areni protiv Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika i Orlova večeras su u zeničkoj Areni odigrale derbi 14.kola Premijer lige za žene. Nakon velike borbe na kraju je pobjedu odnijela ekipa Orlova rezultatom 63:75.

Zeničanke su u ovaj duel ušle bez dvije ponajbolje košarkašice Nedžle Kovačević i Amine Ćehajić, koje su povrijeđene. To se danas pokazalo i odlučujuće budući na mali roster kvalitetnih igračica u domaćem sastavu. Prvu četvrtinu gošće su riješile u svoju korist rezultatom 14:20. U drugoj četvrtini ekipa Orlova čuvala je prednost koja je iznosila od pet do 10 poena razlike. Na kraju druge četvrtine bilo je 30:41 za ekipu iz Banja Luke.

U trećoj četvrtini gošće su i riješile večerašnji meč, ubacile su u brzinu više, te se u nekoliko navrata odlijepile i na 20-tak poena razlike. Na kraju treće četvrtine bilo je 42:62 za Orlove. U posljednjih 10. minuta, Zeničanke su odigrale nešto bolje, uspjele su smanjiti visoku prednost gošći. Na kraju je bilo 63:75 (14:20, 16:21, 12:21, 21:13) za ekipu Orlova.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima ekipe Orlova, Nataša Šobot je ubacila 17 poena uz šest skokova, Aleksandra Begenešić je dodala 16 poena, a Tamara Rajić je ubacila 15 poena. U redovima ekipe Čelika, sjajna je bila Anida Ćorović s 32 poena i šest skokova, dok je Ajla Selimović ubacila 14 poena uz 12 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Današnja pobjeda bila je 13 za ekipu Orlova te su sigurne na drugoj poziciji, Čelik je nakon večerašnjeg poraza na omjeru od 10 pobjeda i četiri poraza, te su trenutno na trećoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi