Orlovi preokretom do trijumfa nad Željezničarom

Orlovi slavili

Orlovi preokretom do trijumfa nad Željezničarom

Ekipa Željezničara poražena je na svom parketu od tima Orlova iz Banjaluke rezultatom 65:60 u okviru 12. kola Premijer lige BiH za košarkašice.

Domaći sastav dominirao je u prvom kvartalu i stekao veliku prednost (22:10), da bi gošće u drugom periodu iskoristile pad u igri Sarajki i otišle na odmor sa podnošljivim zaostatkom (32:27).

U prvih pet minuta treće četvrtine Banjalučanke pojačavaju ritam i u potpunosti se vraćaju u utakmicu. Ipak, Željezničar uspijeva da konsoliduje redove i da u posljednjih 10 minuta uđe sa kakvom takvom prednošću.

Serijom 11:5 "orlice" prelaze u vodstvo od pola koša (54:53), što je bio alarm za domaćina da nešto pod hitno promijeni. 

Na tri minute prije kraja meča Meliha Mešan pogađa trojku, ali ubrzo je odgovor stigao sa druge strane sa četiri vezana ponena Orlovi odlaze na +3 (61:58).

U posljednje dvije minute domaće košarkašice ne uspijevaju da preokrenu stanje na terenu, pa Banjalučanke odlaze kući sa velika dva boda.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Milena Rađenović predvodila je pobjedničku ekipu sa 23 poena, dok je kod domaćina najviše pokazala Samra Omerbašić sa 16 poena i 15 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije