Ostavio je mnoge velikane iza sebe: Nurkić među 100 najboljih igrača NBA lige
(Foto: EPA)

Po izboru Sports Illustrateda

Ostavio je mnoge velikane iza sebe: Nurkić među 100 najboljih igrača NBA lige

M. Šljivak

Američki Sports Illustrated odabrao je 100 najboljih košarkaša lige, a među odabranim se našlo i ime bh. košarkaša Jusufa Nurkića.

Centar Portland Trail Blazersa zauzeo je 64. mjesto po izboru novinara Sports Illustrateda, a iza njega su ostala neka velika košarkaška imena.

Košarkaši poput DeMarcusa Cousinsa, Dwighta Howarda, Nicolasa Batuma, Andrewa Wigginsa, Sergea Ibake, Nikole Vučevića, Dirka Nowitzkog, Pau Gasola su iza njega, a nekoliko velikih imena uopšte nema na listi.

Tako mjesto među 100 najboljih nisu dobili Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Danilo Gallinari, Isaiah Thomas, Hassan Whiteside... i svakako da je zbog toga izbor Nurkića na visoko 64. mjesto zaista jako dobra stvar.

Kompletan ranking NBA igrača biće objavljen u narednim danima i tada će biti poznato ko je među 10 najboljih košarkaša u najjačoj ligi svijeta.

Kandidata za sami tron je dosta i biće zanimljivo vidjeti ko će dobiti status najboljeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi