Otkud tolika mržnja između Russella Westbrooka i Jusufa Nurkića?

Tenzije nisu od jučer...

Otkud tolika mržnja između Russella Westbrooka i Jusufa Nurkića?

Oklahoma City Thunder je rano jutros po našem vremenu na gostovanju u Portlandu savladao Trail Blazerse rezultatom 121:129, nakon produžetka.

Kao i obično kada se sastanu ove dvije ekipe, na terenu je bio pravi mali rat, a centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić je pred kraj regularnog toka utakmice zaradio isključenje.

Naime, tokom čitave utakmice je imao žestoke okršaje sa zvijezdama Oklahome, te je pretrpio nekoliko snažnih udaraca.

Sve je, naravno, počelo sa Russellom Wesbrookom. Razmjena riječi, podapinjanje i na kraju Westbrookovo guranje očigledno su uticali na živce Jusufa Nurkića, pa je pred kraj regularnog toga došlo do naguravanja i sa Paulom Georgeom, kojeg je bh. centar, čini se, udario glavom i zbog toga je isključen.

Kako smo već rekli, sve je počelo od "tenzija" sa Russellom Westbrookom. Ništa neobično, s obzirom da playmaker OKC-a već neko vrijeme "ratuje" sa Nurkićem, ali i čitavim Portlandom.

Tokom nedavnih utakmica Portlanda i OKC-a Nurkić i Westbrook su često razmjenjivali sarkastične osmijehe i provokacije.

Bilo je u prošlosti nekoliko žestokih duela na terenu između ovog dvojca, a onda su krajem januara ove godine, Nurkić i Westbrook prenijeli svoje svađe u javnost.

Kada su Westbrooka nakon jedne od utakmica Portlanda i OKC-a pitali o prepucavanjima sa Nurkićem, on je poručio: "Neću pričati o tom klovnu", da bi mu bh. centar preko društvenih mreža poručio: "Zašto ne Westbrick (brick - cigla)?"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi