Pacersi na krilima Victora Oladipa savladali Knickse

Indiana sigurna na svom terenu

Pacersi na krilima Victora Oladipa savladali Knickse

Indiana Pacersi su na svom parketu bez većih problema savladali New York Knickse rezultatom 121:113.

New York Knicski su, ipak, nešto bolje otvorili susret i većim dijelom prve dionice bili u, kolikoj-tolikoj, prednosti.

Prva dionica je završena rezultatom 37:36 u korist Knicska, ali domaći početkom druge četvrtine preuzimaju prednost i na odmor odlaze vodstvom rezultatom 68:62.

Treća četvrtina je donijela i sjajnu seriju Indiane koja polovinom ovog dijela stiže i do najveće prednosti na utakmici od čak 20 poena razlike.

Pokušali su se do kraja Knicksi vratiti u susret, ali "zaliha" koju su Pacersi imali je jednostavno bila prevelika, pa su domaći slavili pobjedu.

Kod Indiane je sjajnu partiju pružio Victor Oladipo koji je ubacio 30 poena, te dodao osam skokova i devet asistencija. Sjajan je bio i Bojan Bogdanović sa 20 poena, dok je 18 postigao Thaddeus Young.

U ekipi Knicksa su najefikasniji bili Tim Hardaway Junior i Enes Kanter sa po 17 poena, dok je jedan manje ubacio Michael Beasley.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi