Panata razbila Oly i izjednačila finalnu seriju na 2:2

Grčki derbi

Panata razbila Oly i izjednačila finalnu seriju na 2:2

Edmir Škorić

Panathinaikos je u četvrtoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka Grčke nadigrao Olympiakos sa 71:58.

Panathinaikos je u OAKA dvorani mrskog rivala večeras u potpunosti nadigrao i zasluženo došao do pobjede, kojom je finalnu seriju izjednačio na 2:2.

Počelo je sjajno po Zelene, pa je prvi period završen rezultatom 18:11, a na poluvremenu je već bilo plus 11 za domaće (39:28).

Košarkaši Panathinaikosa su ubacili u brzinu više i u trećoj četvrtini riješili pitanje pobjednika,kada su imali i 20 razlike prednosti (59:39), a u jednom trenutku je bilo i plus 21.

Tek u zadnjoj četvrtini gosti iz Pireja se malo bude, uspijevaju da spuste ionako veliki zaostatak na nešto pristojnijih -13.

Calatches i Singleton su ubacili po 14 poena u redovima domaćeg tima, James je dodao 13, a Bourousis 12 poena. Green je na drugoj strani jedini bio dvocifren sa 20 poena. 

Potražite više informacija na temu Basket League:

Odlučujuća peta utakmica donijet će konačnog pobjednika i novog ili starog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi