Treća četvrtina presudna za pobjedu Žalgirisa protiv Panathinaikosa

Euroliga, 11. kolo

Treća četvrtina presudna za pobjedu Žalgirisa protiv Panathinaikosa

Žaligirs je u 11. kolu Eurolige na svom parketu ugostio Panathinaikos i uspio nanijeti grčkoj ekipi prvi poraz još od 3. novembra. Domaći su nakon odlične treće četvrtine na kraju slavili rezultatom 80:74.

Panathinaikos je, ipak, puno bolje otvorio susret i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 10:20. Međutim, Žaligirs uzvraća sjajnom serijom u drugoj četvrtini, pa se na poluvrijeme otšlo prednošću gostiju od samo dva poena.

Žaligirs ulazi furiozno u treću četvrtinu i nakon sjajne serije dolazi do plus 17 pred kraj ovog perioda. Iako se Panathinaikos pokušao vratiti u četvrtoj četvrtini, prednost domaćih je jednostavno bila previsoka, pa je Žalgiris slavio pobjedu.

Najefikasniji u domaćoj ekipi je bio Paulius Jankunas sa 17 koševa, dok je13 dodao Aaron White.
Kada je u pitanju Panathinaikos, istakli su se Nikos Pappas sa 16 i Chris Singleton sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi