Pandža: Ako želimo plasman u Ligu za prvaka ne smijemo dopustiti kikseve na domaćem terenu
Trener Zeničana poziva na oprez pred sutrašnji duel jer je Čapljina veoma kvalitetna ekipa, koja ih je u prvom meču kod kuće u tijesnoj završnici i pobjedila

OKK Čelik dočekuje HKK Čapljina

Pandža: Ako želimo plasman u Ligu za prvaka ne smijemo dopustiti kikseve na domaćem terenu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sutra će u zeničkoj Areni u zaostaloj utakmici 18.kola dočekati ekipu Čapljine. Bit će ovo duel ekipa koji pretendiraju na ulazak u Ligu za prvaka. OKK Čelik je trenutno na trećoj poziciji s omjerom od devet pobjeda i šest poraza, dok je Čapljina na omjeru od sedam pobjeda i šest poraza.

Ovaj meč trebao je biti odigran prošlog vikenda, ali zbog problema s koronavirusom u ekipi Čapljine odgođen je za sedam dana kasnije. Zeničani su u seriji od četiri uzastopne pobjede i sutrašnji trijumf dodatno bi ih približio Ligi za prvaka.

Toga je svjestan i šef struke Josip Pandža, koji ne očekuje laganu utakmicu jer gostujuća ekipa je veoma kvalitetna.

"Nama ova odgoda nije godila jer smo bili u naletu s četiri uzastopne pobjede, ali shvatamo i situaciju u Čapljini, tako da smo morali odgoditi utakmicu za ovu sedmicu. Svi igrači su zdravi, tu je i pogonu i Haris Ćurevac, koji se polako vraća. Malo smo ispali iz ritma, ali spremni smo za sutrašnjeg protivnika koji je veoma kvalitetan tim i koji nas je pobijedio u prvom meču u samom finišu utakmice", ističe Pandža.

Bez obzira na probleme sa koronavirusom, sutrašnjeg protivnika moraju shvatiti i više nego ozbiljno

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Imaju veoma iskusan tim, kvalitetan posebno na pozicijama četiri i pet, u prvoj utakmici u tome segmentu ispod koša su nam pravili velike probleme i nismo im mogli parirati u skoku. Da nisu imali problema s koronavirusom i nekim povredama oni bi sigurno bili u vrhu tabele, ali i dalje imaju šanse za Ligu za prvaka. Tu je pet-šest ekipa koji se bore za Ligu za prvaka. Ne smijemo dopustiti iznenađenja na svome terenu, otvorila nam se lijepa šansa za Ligu za prvaka i to ne bi trebali da ispustimo. Živimo za taj trenutak, odnosno želimo ostati u gornjem dijelu tabele. Moramo kontrolisati sutra skok igru, a ako budemo u ritmu prethodnih utakmica, vjerujem u našu pobjedu", kazao je za SportSport.ba Josip Pandža trener OKK Čelik.

Utakmica zaostalog 18.kola između OKK Čelik i HKK Čapljina igra se sutra u zeničkoj Areni s početkom u 17 sati.

Top Komentari

muftup_skoro
celik mi lici na sienu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti