Pandža: Ako želimo pobijediti Borac, onda moramo imati manje oscilacija u igri
Zeničani u subotu dočekuju Borac, od koga su u regularnom dijelu sezone izgubili u dva navrata

Trener OKK Čelik pred meč s Borcem

Pandža: Ako želimo pobijediti Borac, onda moramo imati manje oscilacija u igri

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika Ligu za prvaka otvorili su porazom 83:66 u Širokom Brijegu. Naredni duel Zeničanima je trebao biti protiv Sparsa, ali je odgođen zbog obaveza tima iz Sarajeva u ABA 2 ligi. Tako će Zeničani narednu utakmicu odigrati u subotu u Zenici, a dočekat će ekipu Borca.

Utakmicu u Širokom odlučila je šira klupa i bolja koncentracija igrača u završnici susreta, što je istekao i trener Zeničana.

„Totalno nerealan rezultat u odnosu na dešavanja na parketu. Do pet minuta pred kraj meča bili smo u egalu, a onda totalni pad koncentracije, ne bi rekao snage. Nismo igrali košarku kakvu smo igrali do tada. Ogromnom razlikom Široki je slavio, na kraju individualna kvaliteta je presudila. Moramo izvući pouke iz te utakmice, biti optmisti i gledati dalje“, kaže Pandža.

Naredni duel je protiv Borca, od koga su crno-crveni izgubili u dva navrata ove sezone

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mi možemo igrati sa svakim, osim sa Igokeom, oni su realno neka druga dimenzija. Pokazali smo u regularnom dijelu sezone da možemo dobiti i jake ekipe. Moramo biti svjesni da ne smijemo imati oscilacije u igri, padove. Nekada je to preteško jer je sužen roster. Ja se nadam da ćemo biti bolji nego što smo bili protiv Širokog i da ćemo slaviti protiv Borca, koji su sigurno među tri najbolje ekipe u našoj zemlji", kazao je Josip Pandža.

Čelik je dosad odigrao jedan meč i ubilježio poraz, dok su gosti isto odigrali jedan meč i pobijedili kući tim Leotara.

Top Komentari

CeZenicaLik
Hajmo ih pobijediti....naprijed Celik
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi