Pandža: Dovoljno smo hrabri, možda ludi, možda pametni...
Tuzlaci u novoj sezoni imaće borbu na dva fronta, te u skladu sa tim imaju i visoke ambicije

Tuzlaci imaju visoke ambicije u prvenstvu

Pandža: Dovoljno smo hrabri, možda ludi, možda pametni...

E. Dindić

Danas je u prostorijama OKK Slobode organizovana press-konferencija povodom početka priprema za novu sezonu. Tuzlaci će ove godine nastupati u ABA 2 ligi te domaćem prvenstvu. 

Prisutnim novinarima su se obratili trener Slobode Josip Pandža, podpredsjednik kluba Vedran Lakić te direktor dvorane Mejdan Jasenko Elezović.

Vedran Lakić istakao je da je ovo velika stvar za grad Tuzlu, te košarku u Bosni i Hercegovini.

"Uz ogromno zalaganje trud predsjednika Berbića dobili smo poziv u ABA 2 ligu. Ovo je za nas veliki izazov i znamo šta je pred nama. veoma bitno je i da je Grad Tuzla dao ogromnu podršku ovom projektu. Novina za početak priprema je da će treninzi do 01.09. biti zatvorenog tipa. Moram da napomenem da od A2 lige do ABA 2 lige prošlo je osam godina i da je to izuzetno veliki uspjeh."

 Josip Pandža istakao je da je je ovo za njih jedna novina, ali da će dati sve od sebe da što bolje predstave grad Tuzlu i bh. košarku.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Euforija je u gradu velika. S razlogom. Sloboda je u ABA 2 ligi gdje joj je i mjesto. U regionu ne postoji klub sa uvjetima i infrastrukturom i to su ljudi prepoznali. Naša ideja je bila da okupimo što mlađi tim zbog dva takmičenja kako bi se brže oporavljali. Ideja je bila da imamo što više bh. igrača. Zadovoljan sam kako smo birali. Ovo je sigurno najmlađa ekipa u ABA 2. Imamo daleko najmlađe playmakere. Trebaće dosta strpljenja jer biće dosta oscilacija. Biće energična igra u visokom intenzitetu, ali siguran sam u ovaj roster. Treba nam još jedan igrač, noseći na poziciji pet. To će biti dovoljno da možemo igrati na dva fronta. U sezoni ćemo imati oko 60 utakmica.Treba da vidimo kakvi će se rosteri okupiti kod ostalih ekipa. Domaće prvenstvo vrh tabele, ABA 2 liga da budemo konkurentni svima. Pokušaćemo da igramo da to bude ekstremno borbena košarka. Dovoljno smo hrabri, možda ludi, možda pametni da uđemo sa tako mladom ekipom u takmičenje.", rekao je Pandža.

Sloboda će večeras u Mejdanu odraditi prvi trening za novu sezonu, dok je prva prijateljska utakmica planirana za kraj ovog mjeseca kada će izabranici Josipa Pandže gostovati u Laktašima kod Igokee.

Top Komentari

crvenituzlak
Objektivno gledajuci sloboda ima ekipu najmanje sa final four, a tada se svasta moze dogoditi. Jedine dvije ekipe koje su mrvicu jace su split i mzt. Sparsi su uvijek u igri, a siroki ce vjerovatno ispasti ako ne dovedu pojacanja.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi