Pandža i Frljak rezimirali utakmicu u Donjem Vakufu

Pripremni susret

Pandža i Frljak rezimirali utakmicu u Donjem Vakufu

S. Grebović

Sinoć je u Donjem Vakufu odigrana pripremna utakmica između domaćeg Proma i Slobode, a na kraju su Tuzlaci bili bolji sa 97:85.

Oko 600 ljubitelja košarke mogli su uživati u ovom susretu u kojem su gosti pokazali da su u ovom momentu dosta kvalitetnija ekipa. Novi prvoligaš Promo je sinoć odigrao svoju prvu pripremnu utakmicu pred start sezone, dok je Slobodi ovo bila već šesta.

Goste je do pobjede predvodio Amar Gegić sa 21 postignutim poenom, dok je Čerkezović dodao 13 koševa. Kod domaćih prednjačili su Fazlić sa 20 te Amerikanac Krawley sa 19 poena.

Svoje viđenje ovog meča dali su oba trenera ovih ekipa.

"Ovo je bila utakmica koja je korstila i nama i Promu. Promo ima dosta individualnog kvaliteta . Dali su nam dosta poena i stvarali su nam dosta problema tokom meča. Nošeni su bili sjajnom publikom za koju imam samo riječi hvale, ovdje je prelijepo igrati zaista. Mislim da je na rakju razlika nerealna, a prvi put smo se značajnije odlijepili u zadnji minut i po. Radujem se početku nove sezone skupa sa svojim igračima", rekao je strateg Tuzlaka Josip Pandža i još dodao:

"Mi osciliramo u toku jedne utakmice, što je i normalno jer imamo jedan ekstremno mladi tim. Meni je bitno da napredujemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening. U ABA ligi mislim da možemo biti konkurentni, dok u domaćoj ligi možemo biti u samom vrhu".

"Malo je reći da sam zadovoljan igrom svojih momaka budući da nam je ovo prva utakmica. Moramo imati strpljenja za Amerikanca kojeg smo doveli i od kojeg očekujemo mnogo. Cijeli grad je stao iza nas i ubjeđen sam da možemo ako ništa do opstanka", riječi su Hamde Frljaka, trenera Proma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi