Dva derbija u prvom kolu Lige za prvaka

Izvučeni takmičarski brojevi za nastavak takmičenja u Prvenstvu BiH

Dva derbija u prvom kolu Lige za prvaka

S. Mlaćo

U prostorijama KS BiH danas su izvučeni takmičarski brojevi  za nastavak takmičenja u Prvenstvu BiH za muškarce - Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

Voljom žrijeba, u prvom kolu Lige 6 za prvaka sastaće se: Kakanj - Zrinjski, Spars Ziraat Bank - Bosna Royal, Igokea - Široki.

Kada je u pitanju Liga za opstanak, parovi prvog kola su: Vogošća - Radnik BN Basket, Bošnjak - Mladost, Sloboda - Student

Liga 6 za prvaka i Liga za opstanak igraće se po ligaškom sistemu, s tim što klubovi koji će se boriti za opstanak prenose bodove osvojene u međusobnim susretima u Ligi 11.

Prvi mečevi na programu su narednog vikenda (17/18. marta), a četiri prvoplasirane ekipe iz Lige 6 za prvaka izboriće nastup u play off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti