Kakanj bolji od Sparsa

Prvenstvo BiH

Kakanj bolji od Sparsa

Midhat Šljivak

Košarkaši Kaknja pobijedili su Sparse 86:75 u zaostaloj utakmici 20. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Ekipa Josipa Pandže odigrala je odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg su praktički riješili pitanje pobjednika.

Posebno su impresivno djelovali u prvoj dionici. Stvorili su prednost od 15 poena (31:16), a razlika se dodatno povećala nakon druge četvrtine kada je domaći tim imao velikih 19 poena prednosti, 49:30.

Malo buđenje Sparsi su imali u trećem periodu. Iskoristili su manje opuštanje domaćih košarkaša i prednost su nakon 30 minuta igre smanjili na minus 13, 66:53.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zaprijetio je sarajevski tim u finišu meča. Došli su na samo minus šest, ali u ključnim momentima nisu imali snage za potpuni preokret, pa je Kakanj do kraja mirnom igrom završio posao za konačni trijumf.

Nikola Gaćeša je predvodio Kakanj sa 20 poena u ovom meču, Adam Mirković je dodao 17, a Milivoje Božović 16 uz 13 skokova. Kod Sparsa su Đuanović i Đokić ubacili po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti