One man show u Zenici: Božović srušio Mladost, Čelik upisao prvu pobjedu u sezoni
Božović je i večeras pokazao da je Čelik napravio pravi potez što su ga doveli u Zenicu, te će im ovaj visoki centar sigurno biti od velike pomoći u tome da ostvare što bolji rezultat

Premijer liga za košarkaše, 4.kolo

One man show u Zenici: Božović srušio Mladost, Čelik upisao prvu pobjedu u sezoni

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Mladosti iz Mrkonjić Grada večeras su u zeničkoj Areni odigrali meč 4.kola Premijer lige BiH. U izuzetno efikasnoj utakmici na kraju pobjedu i to prvu u sezoni slavila je domaća ekipa rezultatom 91:76. 

Zeničani su u prve dvije utakmice poraženi u gostima od Širokog i Proma, dok meč protiv Igokee nije igran zbog toga što ovaj tim ne igra prvi dio prvenstva. S druge strane ekipa Mladosti u Zenicu je došla s omjerom od dvije pobjede i jednim porazom.

Izabranici Josipa Pandže bili su pod imperativom pobjede, a od početka meča vidjela se velika motivacija za pobjedom, što se na kraju i ostvarilo.

Prva četvrtina završena je rezultatom 30:17 za Čelik. Nastavili su domaći košarkaši predvođeni nezaustavljivim Božovićem povećavati razliku, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 59:38 za ekipu Čelika.

Nisu gosti imali danas rješenje za Milivoja Božovića, koji je nemilosrdno punio koš Mladosti, naravno uz podršku svojih saigraća. Na kraju treće četvrtine na semaforu je bilo 79:52 za Čelik. Iako su u košarci moguća iznenađenja i veliki prekoreti, ipak plus 27 prije posljednjih 10. minuta bilo je nadoknadivo za gostujuću ekipu.

U posljednjoj četvrtini gosti su odigrali agresivno u odbrani, proradio im je i šut, te su zahvaljujući sjajnom Stefanu Lakiću u 36.minuti stigli na minus 11 za domaćina 83:72. Ipak nisu imali snage da stignu do potpunog preokreta te su crno-crveni na kraju slavili pobjedu konačnim rezultatom 91:76 (30:17, 29:21, 20:14, 12:24).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima Čelika maestralnu partiju je pružio centar Milivoje Božović sa 38 poena i 12 skokova. Dobru partiju pružio je i Haris Delalić sa 15 poena.
U poraženoj ekipi, Stefan Lakić je bio sjajan sa 32 poena i šest skokova, dok je Srđan Milanović dodao 10 poena.

Čelik je upisao prvu pobjedu u sezoni uz dva poraza, dok je Mladost sada na omjeru od dvije pobjede i dva poraza.

Top Komentari

Realist
Ovaj Božović je predominantan za nasu ligu i sad i dok je igrao u Kaknju tako da ne razumijem kako nike otisao negdje dalje
4 2
Baco
Los skauting trenera Celika ,ostala pojacanja kao da nisu ni dosla....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti