OKK Čelik protiv KK Mladost želi do prve pobjede u sezoni
Bulajić i Božović su uvjereni da će Zeničani sutra slaviti prvu pobjedu u Premijer ligi nakon što su se poslije pet godina vratili u društvo najboljih bh.ekipa

Zeničani pod imperativom nakon dva poraza

OKK Čelik protiv KK Mladost želi do prve pobjede u sezoni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u 4.kolu Premijer lige u subotu će u zeničkoj Areni dočekati ekipu Mladost iz Mrkonjić Grada. Zeničani su prvenstvo otvorili s dva poraza u gostima od Širokog i Proma, dok meč protiv Igokee nije igran zbog toga što ovaj tim ne učestvuje u prvom dijelu takmičenja. S druge strane gosti u Zenicu dolaze s dvije pobjede i jednim porazom na svome kontu.

Uoči sutrašnjeg duela protiv ekipe Mladosti, danas je u prostorijama OKK Čelik održana i press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik kluba Goran Bulajić i centar Milivoje Božović.

Predsjednik kluba je referirao o protekle dvije utakmice, te je najavio sutrašnji meč protiv Mladosti.

«Trener je opravdano odsutan, tako da ću se ja osvrnuti na protekle dvije utakmice. Zaista je čudno igrati u praznim dvoranama, ali takva je situacija i toga se moramo držati. U Širokom smo poraženi u jednoj tvrdoj i teškoj utakmici za koju mogu kazati da smo se zbilja lavovski borili, ali Široki je kod kuće jedna dimenzija više, ali smo pružili dobar otpor i zadovoljni smo kako su odigrali momci. Protiv Proma bila je izjednačena do jednog momenta u trećoj četvrtini, kada je domaćin preko svojih brzih bekova napravio određenu razliku. U posljednjoj četvrtini smo prišli na šest poena razlike, ali nismo imali snage za preokret, Igračima je falilo energičnosti u napadu i odbrani i na tome smo odmah radili nakon utakmice» istakao je Bulajić.

Protiv Mladosti očekuje znatno bolju igru i pobjedu

«Bitno nam je da prvu domaću utakmicu otvorimo pobjedom, mislim da bi to bilo dobar vjetar u leđa pred naredne mečeve. Svi igrači su zdravi i nadamo se pobjedi, te da smo naučili iz grešaka nakon prva dva poraza. Imamo kvalitetan roster, ali činjenica je da i treba malo vremena da se sve to složi, pa vidjet ćemo u narednom periodu šta će biti», završio je predsjednik Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Milivoje Božović bio je najbolji i najefikasniji igrač Čelika protiv Širokog i Mladosti, on je uvjeren da će sutra svi igrači biti na znatno višem nivou, te da će ostvariti prvu pobjedu u sezoni.

«Nismo otvorili sezonu kako smo planirali, poraz od Širokog možda je očekivan, ali uvjerljiv poraz od Proma niko nije očekivao. Mi imamo veći kvalitet nego što smo pokazali u prva dva kola. Ja imam uvijek najviše ambicije i mislim da nam fali jedna pobjeda da se sve to preokrene i uhvatimo taj zalet. Imamo probleme u trećoj četvrtini, samo ne želim da može neko biti više motiviran nego mi, nadamo se da ćemo sutra biti u pravom ritmu i u toj trećoj četvrtini. Mladost je veoma brza ekipa, imaju dosta nižih igrača, dosta šutiraju za tri poena, a našu šansu vidim u toj unutrašnjoj liniji. Brzi su i agresivni, moramo im odgovoriti s agresivnošću, te uz unutrašnju našu igru očekujem da slavimo pobjedu», kazao je Milivoje Božović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi