Pandža: Sparsi su najbolja ekipa u ligi, ali sutra ćemo ih pokušati iznenaditi
Zeničani nakon povratka u Premijer ligu igraju veoma dobru, ali dosta su utakmica izgubili u posljednjim sekundama. Nadaju se da će im se sreća vratiti u narednim utakmicama

Čelik sutra u Areni dočekuje Sparse

Pandža: Sparsi su najbolja ekipa u ligi, ali sutra ćemo ih pokušati iznenaditi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sutra će u okviru 12. kola Premijer lige u zeničkoj Areni dočekati lidera na tabeli, ekipu Sparsa.

Zeničani nakon 11 utakmica imaju omjer od pet pobjeda i šest poraza, te su trenutno na petoj poziciji na tabeli, dok su gosti iz Sarajeva lideri na tabeli sa devet pobjeda i samo jednim porazom.

Danas je u prostorijama kluba iz Zenice održana i press konferencija uoči sutrašnje utakmice, na kojoj su se prisutnim medijima obratili šef struke Josip Pandža i košarkaš Ranko Križanović.

Šef struke osvrnuo se na prošli meč protiv Borca, najavio narednu utakmicu protiv Sparsa, ali je govorio i o trenutnom rosteru svoje ekipe.

«Protiv Borca smo odigrali još jednu dramatičnu utakmicu, nismo pogodili šut za pobjedu i ponovo smo izgubili utakmicu, koju smo odigrali veoma dobro i prava je šteta što četvrtu utakmicu u ovoj polusezoni gubimo u posljednjim sekundama. Ne trebamo plakati za propuštenim prilikama, trebamo iskoristiti svaku narednu koju nam se pruži», ističe Pandža.

Sutrašnji protivnik je apsolutni favorit u prvenstvu, a što su pokazali u dosadašnjem dijelu lige.

«Sparsi su favoriti sutra i ne samo sutra, nego cijelog prvenstva. Doveli su Orelika, koji ima euroligaško iskustvo i koji je bio MVP litvanske lige dovoljno govori o njihovim ambicijama i mislim da imaju realne šanse da uđu u ABA 1 ligu ove sezone. Moramo biti koncentrirani cijelu utakmicu, oni imaju 15 igrača u rosteru, te koja ove utakmice u našoj ligi dobiva širokim rosterom. Moramo svesti naše crne rupe u utakmicama na minimum, mi imamo skor pet pobjeda i šest poraza, a izgubili smo četiri utakmice u zadnjih 10 sekundi. Vjerujem u svoje momke sutra i nemam šta prigovoriti ovim igračima u dosadašnjem dijelu lige. Prvi smo kada je u pitanju odbrana, te drugi ili treći po skokovima u cijeloj ligi, tako da momci daju sve od sebe, bore se i ostavljaju srce na terenu. Ostalo se svakako mora popraviti i na tome radimo» kaže trener OKK Čelik.

Evidentno je da Zeničanima nedostaje jedan organizator igre, a veoma je upitno hoće li klub imati sredstava da dovede nekog igrača.

«Imamo roster, kombinacija nekih A1 igrača i nekih igrača koji mogu igrati kvalitetno u Premijer ligi. Jedini smo tim u ligi koji nema klasičnog i iskusnog organizatora igre. Borimo se u prenosu lopte i zbog toga u završnicama utakmica imamo problema i manja koncentracije. Ne znamo hoćemo li imati financijskih sredstava za novog igrača, ako ne budemo imali nećemo ni dovoditi. Pokušat ćemo iskoristiti ono što imamo, ne smijemo nikakve dugove praviti. Siguran sam da će Čelik ostati u ligi ove sezone, iako liga nije bila jača u posljednjih pet-šest godina, jer pogledajte razlika između petog i posljednjeg na tabeli je u samo dvije pobjede. Svi se nešto pojačavaju, dovede igrače, svi žele da opstanu u ligi» kazao je Josip Pandža.

Krilni košarkaš Ranko Križanović se nada sutra dobroj utakmici i pokušat će iznenaditi favoriozovane goste.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

«Prije nego što sam dogovarao svoj ugovor u Čeliku cilj je bio opstanak u Premijer ligi. Mislim da je to realno ove sezone, iako pokazujemo dosta dobre partije u gostima, ali smo propustili dosta prilika, četiri utakmice u finišu smo izgubili. Kada su u pitanju Sparsi, vrhunska ekipa uz Igokeu najbolja u državi. Čeka nas teška utakmica, malo smo umorni, imamo skraćen roster. Sparsi imaju visoke igrače, ali i mi vidimo svoju šansu, nikog se ne bojimo u Zenici i mislim da svakoga možemo pobijediti u Zenici. Stvarno je šteta što publika ne može da nam daje podršku u našoj dvorani jer sam siguran da bi sada imali znatno bolji omjer u prvenstvu», kazao je Križanović.

Utakmica između Čelika i Sparsa igra se u srijedu u zeničkoj Areni s početkom u 17 sati, a zbog epidemiološke situacije igrat će se bez publike.

Top Komentari

Alpasinacxx
Ma nemate šanse!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije