Pandža: Sve osim pobjede za nas će biti neuspjeh

Košarkaši Kaknja dočekuju Bošnjak

Pandža: Sve osim pobjede za nas će biti neuspjeh

Dino Kurbegović

Nakon jednomjesečne pauze, koja je uslijedila zbog odsustva trenera Josipa Pandže ,koji je na Evropskom prvenstvu u Turskoj, košarkaši Kaknja večeras igraju prvu od tri zaostale utakmice (dvije iz prvog dijela, Sloboda i Spars) i jedna iz nastavka sezone (Bošnjak).

Ako je suditi po položaju na tabeli, prvi protivnik je nešto lakši jer Bošnjak ima samo dvije pobjede i sedam poraza, te zauzima posljednju poziciju, dok košarkaši Kaknja imaju omjer od pet pobjeda i dva poraza. Podsjećamo, u prvom kolu, na gostovanju u Hadžićima, Kakanj je slavio sa sedam poena razlike (71:64) i normalno je da očekuje novi uspjeh.

Takvog razmišljanja je i trener Josip Pandža, koji je odmah po povratku sa Evropskog prvenstva preuzeo vođenje tima i pripremu za zaostale utakmice.

"Više smo od mjesec dana bez službene utakmice i nisam siguran kako će to utjecati na naš tim. Momci su pod vodstvom tandema Zametica - Šabić radili odlično zadnjih mjesec dana i nadam se da će se naš pobjednički ritam od četiri vezana trijumfa nastaviti i protiv Bošnjaka. Naš prvi ovogodišnji protivnik je u zadnje dvije utakmice podigao formu, pobijedili su Leotar, dok su nesretno poraženi u Tuzli od Slobode. Pojačali su se u prelaznom roku  s Mujom Tuljkovićem i sigurno ih maksimalno respektiramo i poštujemo. Međutim, na svom terenu uvijek tražimo pobjedu i sve osim toga za nas bi bio neuspjeh. Pozivam naše navijače da u što većem broju dođu na prvu ovogodišnju utakmicu u Kaknju i svojom podrškom doprinesu našem novom trijumfu" kazao je Josip Pandža.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica Kakanj-Bošnjak igra se u četvrtak 5. januara 2017. godine s početkom u 18 sati. Sudije su Filip Lovrić (Široki Brijeg), Ivan Jurić (Busovača) i Esad Pelja (Zenica). Delegat/komesar bit će Ante Drmić iz Tomislavgrada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi