Pandža: Uz velike probleme sa sastavljanem tima vjerujem u pobjedu protiv Bosne
Zeničani su igrali tri gostujuće utakmice u tri odigrana kola, dok su prošlo kolo pauzirali, sutra su pod imperativom pobjede protiv ekipe iz Sarajeva

OKK Čelik dočekuje KK Bosna-Royal

Pandža: Uz velike probleme sa sastavljanem tima vjerujem u pobjedu protiv Bosne

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sutra će u zeničkoj Areni od 17 sati u derbiju starih rivala u okviru 5.kola lige BiH dočekati tim Bosna-Royal.

Zeničani su u prva tri kola gostovali, te upisali tri poraza, a u prošlom kolu su bili slobodni. Sutra žele da prvi puta nakon više od godinu dana uz podršku publike upišu i prvi trijumf u prvenstvu.

Danas je i održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili predsjednik kluba Goran Bulajić, trener Josip Pandža i kapiten Milivoje Božović.

Prvi čovjek zeničkog kluba imao je dosta primjedbi na raspored kluba na početku sezone, te rad u Savezu, odnosno odnos prema «manjim» klubovima.

«Imali smo sjajnu prošlu sezonu, koja je nadmašila sva naša očekivanja. Krenuli smo i ove sezone s pripremama, ali dosta nepoznanica oko početka lige je bilo, nije se znalo kada će krenuti liga i dosta nas je to poremetilo i sa brojnim sponzorima. Ništa se nije znalo ni kada će krenuti liga ni koliko klubova će sudjelovati. Tri gostovanja i u četvrtom kolu smo bili slobodni, sutra igramo meč petog kola protiv Bosne i to nigdje na svijetu nema da gostujemo tri utakmice na početku lige i to nisu bilo kakvi protivnici. Moram istaći nezadovoljstvo radom Saveza, ne smijemo se zavaravati nakon pobjeda naših selekcija, rad s klubovima, posebno ovih da tako kažem manjih klubova je na niskom nivou i nadam se da će se konačno pokrenuti nešto po tom pitanju. Sutra nas očekuje utakmica pred publikom nakon više od godinu dana, moram se zahvaliti Institutu za sigurnost hrane i ministru Jupiću, sutra je svojevrsni test za našu publiku, nadam se da će nas podržati, ali uz sve epidemiološke mjere», istakao je Bulajić.

Trener Pandža ima dosta problema pred meč protiv veoma ozbiljnog protivnika

«Dolazi nam ozbiljan tim, a mi nakon tri poraza imamo imperativ pobjede, koja bi nam bila veoma bitna za nastavak lige. Bosna ima Popovića reprezentativca Crne Gore, tu su Muratović, Mićović i Jugović koji nam mogu napraviti velike probleme i defintiivno nas čeka težak protivnik. Svaki glas podrške sutra nam znače, publika je konačno s nama i vjerujem da će nas podržati. Imamo velikih problema sa sastavljanjem ekipe, dosta igrača nije treniralo, ali bez obzira ko sutra nastupi mora dati i više od svojih mogućnosti, jer znamo koliko nam znači sutrašnji meč i eventualna pobjeda. Ja nikad u svojoj karijeri nisam vidio da jedan tim igra tri uzastopne utakmice u gostima, ko je to i kako žrijebao ja stvarno ne znam»ističe Pandža.

Kapiten i najbolji igrač Čelika, centar Milivoje Božović nada se sutra dobroj igri i pobjedi uz podršku s tribina.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

«Nije jednostavno da igraš košarku, kada ti je to jedini izvor prihoda, onda nije ugodno kada ti se kasni s platama. Međutim to ne treba biti alibi pred utakmice i ova tri poraza. Imamo povjerenje u Upravu kluba da će to sve kako biti u narednom periodu. Nije prijatno nakon tri poraza, iako smo igrali veoma teške utakmice, gdje eć rijetko koja ekipa pobijediti na tim gostovanjima. Ja igram košarku 20 godina i nikad mi se nije desilo da tri meča igram u gostima, to je nečuveno. Utakmica protiv Borca u gostima daje nam neki optimizam pred meč protiv Bosne, motivisani smo i želimo sutra uz podršku s tribina doći do prve pobjede u sezoni», kazao je Milivoje Božović.

Utakmica između Čelika i Bosne igra se u subotu od 17 sati u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi