Pandža: Nadam se nastupu Božovića, Sparsi su veoma jak i energetski moćan tim
Trener Zeničana vjeruje da će najbolji igrač i kapiten sutra nastupiti protiv kvalitetne ekipe Sparsa

Trener OKK Čelik uoči gostovanja u Sarajevu

Pandža: Nadam se nastupu Božovića, Sparsi su veoma jak i energetski moćan tim

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši zeničkog Čelika novu će sezonu u prvenstvu Bosne i Hercegovine otvoriti sutrašnjim gostovanjem kod sarajevskih Sparsa. Zeničani su prošle nedjelje trebali da gostuju Mladosti, te su otputovali u Mrkonjić Grad, ali zbog bojkota klubova iz Republike Srpske nisu odigrali ovaj meč.

Ipak nakon dogovora Upravnog odbora, Zeničani će svoj prvi meč odigrati u gostima protiv Sparsa, a za narednu srijedu planirano je da se odigra taj meč prvog kola protiv Mladosti.

Uoči sutrašnjeg gostovanja protiv jedne od najboljih ekipa u ligi, sarajevskih Sparsa, šef struke Josip Pandža ima problem s povredom najboljeg igrača i kapitena.

"Božović je dobio udarac iznad koljena u prijateljskom meču protiv Proma, koji smo odigrali u srijedu u Areni, ali vjerujem da će biti spreman za gostovanje kod Sparsa. Imamo danas još jedan trening pa ćemo vidjeti, ali se nadam da će i on igrati. Ostali su igrači zdravi i spremni, da krenu s takmičarskim dijelom, nakon što smo više od dva mjeseca u trenažnom procesu", kaže Pandža.

Zeničani su odigrali 13 pripremnih utakmica, te se nadaju da mogu igrati važnu ulogu i ove sezone u ligi

"Sve se ovo odužilo, ali kako je drugima tako je i nama. Imamo težak raspored na startu, ali ćemo se prilagoditi. Spars je tim jako moćan energetski, koji ima i četiri Amerikanca te značajno iskustvo nastupa u ABA2 lige. To je definitivno nivo više, ali vjerujem da i imamo svoje šanse. Vjerujem u svoj tim. Nadam se da ćemo i ove sezone biti u vrhu", ističe trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zeničani bi već u srijedu trebali gostovati kod Mladosti te odigrati odgođenu utakmicu, ali još ne znaju da li će biti promjena te da li će u trećem kolu ugostiti sarajevsku Bosnu Royal.

Prošle sezone je Čelik u dva navrata pobijedio Sparse u regularnom dijelu sezone, te se nadaju da bi mogli i sutra napraviti iznenađenje.

Top Komentari

user1597698961
Ovaj spars nikako nije jaci od proslosezonskog ,a celik ih je par puta dobio vec,,,ja vefe sanse dajem celiku,,nikako me sparsi nisu odusevili u 2.aba ligi
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi