Panthinaikos opravdao ulogu favorita, Šišmišima tijesna pobjeda protiv Unicaje

Euroliga, 16. kolo

Panthinaikos opravdao ulogu favorita, Šišmišima tijesna pobjeda protiv Unicaje

Ekipa Panathinaikosa je u Ateni ugostila Anadolu Efes i bez problema stigla do pobjede rezultatom 90:79.

Domaći su furiozno ušli u susret, pa su nakon velike serije prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa ubjedljivih 23:12.

Uspio je Panathinaikos do poluvremena još uvećati prednost, pa se na pauzu otišlo vodstvom domaćih rezultatom 47:33.

Efes je u nastavku igrao nešto bolje, ali svejedno nije uspijevao smanjiti deficit, a prednost Panathinaikosa je u četvrtoj četvrtini rasla i do plus 17. Gosti su do kraja uspjeli samo, koliko-toliko, ublažiti poraz, a Pao je slavio sigurnu pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi je briljirao Nick Calathes koji je upisao 17 poena i devet asistencija, dok je poen manje ubacio Nikos Pappas.
Kada je u pitanju Efes odličnu partiju je pružio Josh Adams koji je ubacio 20 poena.

Valencija je uspjela vezati dva trijumfa u Euroligi i to nakon dramatične završnice i gostujuće pobjede nad Unicajom rezultatom 83:85.

Unicaja i Valencija su odigrali izuzetno zanimljiv susret, a iako su domaći početkom drugog poluvremena imali plus 14, Šišimiši su se do kraja uspjeli vratiti i na kraju slaviti pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Valencija je prvi put preuzela vodstvo sedam minuta prije kraja susreta, ali su se domaći brzo povratili vodstvo.
U sami finiš susreta se ušlo neriješenim rezultatom (83:83), ali četiri sekunde prije kraja Waczynski faulira Greena koji sa linije za slobodna bacanja donosi pobjedu Valenciji.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Rafa Martinez koji je ubacio 17 poena. Poen manje je dodao Abalde, dok je Van Rossom postigao 15 poena.
Kod domaćina se istakao Nemanja Nedović koji je susret završio sa 23 poena na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi