Partizan slavio u Berlinu i ostao u igri za doigravanje!

Trijumf u Berlinu

Partizan slavio u Berlinu i ostao u igri za doigravanje!

O. Lekić

Košarkaši Partizana savladali su večeras kao gosti Albu u Berlinu rezultatom 94:83. Tim Željka Obradovića ovom pobjedom ostaje u igri za plasman u play off.

Partizan je propustio mogućnost da ranije osigura plasman u doigravanje Eurolige. Crno-bijeli su gublili utakmice na nevjerovatan način i sada se moraju 'čupati' iz jako teške situacije.

Da bi ostali u igri za play off Partizan je večeras morao pobijediti u Berlinu protiv Albe. Tim Željka Obradovića je to na kraju i u učinio.

Kontrolisali su crno-bijeli od samog početka igru i rezultat. Imali su veliku podršku s tribina i činilo se kao da igraju u Beogradu.

Nakon prve dionice bilo je plus osam u korist Partizana (23:15), razlika je tokom druge dionice išla i do 16 poena, a na odmor su crno-bijeli otišli s plusom od 13 poena, 47:34.

Oglasi

Kao i u nekim prethodnim utakmicama drugo poluvrijeme donosi pad u igri Partizana. Alba je uspjela doći na minus pet, no ovog puta tim Željka Obradovića dobro reaguje.

Do kraja prve dionice gosti odlaze na plus 10 (72:62), da bi u posljednjoj dionici ipak sačuvali prednosti i došli su do velike pobjede.

James Nunnally je predvodio Partizan sa 17 poena, Dozier i Punter su dodali po 15, dok je kod domaćih Thiemann ubacio 20.

Kalkulacije koje vode Partizan dalje

Kalkulacije su takve da Partizan nakon Albe mora pobijediti i Valenciju u posljednjem kolu, ali i čekati rasplet kod direktnih konkurenata.

U beogradskom timu se nadaju da će Anadolu Efes izgubiti barem jednu (Fenerbahce i Crvena zvezda) ili da Baskonia izgubi obje utakmice (gostovanja Valencia i Virtus).

Šanse dakle itekako postoje. Partizan ipak mora obaviti svoj dio posla i čekati šta će drugi napraviti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bila bi prava šteta da Beograd ne vidi doigravanje ovog proljeća. Scene iz Arene su obilazile Evropu i sigurno bi bilo pravo ludilo u play offu.

Sada svi moraju nestrpljivo čekati...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi