Njemačka policija skinula transparent navijača Partizana
Ekspresna reakcija njemačke policije u Berlinu (Ulrik Pedersen/DeFodi Images / Pixsell)

Očekivana reakcija

Njemačka policija skinula transparent navijača Partizana

Midhat Šljivak

KK Partizan trenutno igra meč 33. kola Eurolige protiv Albe u Berlinu, a kao i uvijek crno-bijeli imaju veliku podršku s tribina. Ogroman broj navijača beogradskog kluba došao je u glavni grad Njemačke i imali su jedan okršaj s policijom.

Navijači Partizana i večeras pružaju veliku podršku svom timu u Euroligi. Ogroman broj ih je došao u Berlin na meč s Albom, a sa sobom su ponijeli i nekoliko transparenata.

Skinuti transparent navijača Partizana (Foto: AFP)

Jedan je posebno privukao pažnju njemačke policije. Na ogradi se pojavila poruka 'Kosovo je Srbija' i policija je odlučila reagovati.

Došli su do tribine s navijačima Partizana. Nakon kraće prepirke i razgovora transparent je uklonjen i navijanje se moralo nastaviti bez njega.

Kao razlog skidanja transparenta s tribine obrazoloženo je da političke poruke nisu dozvoljene. On je na kraju iznesen iz prepune Uber Arene.

Berlin kao Beograd

Navijači Partizana doslovno su okupirali Berlin večeras. Ogroman broj navijača stigao je kako bi vodio svoj tim do pobjede.

Oglasi

Od samog početka čuje se pjesma navijača crno-bijelih. Za sada im to dosta pomaže jer košarkaši na parketu igraju zaista odlično.

Partizan još uvijek ima kakve-takve šanse za plasman u doigravanje. Večeras moraju pobijediti i čekati rivale koji također vode bitku za 10. mjesto.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Beogradski klub ispustio je osigurati raniji plasman u doigravanje. Upisali su nekoliko nestvarnih poraza i to bih moglo koštati plasmana u play off.

Ipak, ono o čemu će se pričato su porušeni svi rekordi Eurolige u ovoj sezoni. Utakmice Partizana bile su uvjerljivo najposjećenije u historiji ovog takmičenja.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong evo ga sandzo vojo poceo da pjeva!
2 0
HamzaVojvoda
Partizan lea le
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi