Barcelona utišala Beograd

Partizan poražen

Barcelona utišala Beograd

M. Šljivak

Košarkaši Partizana poraženi su večeras na svom parketu od Barcelone rezultatom 89:80 u susretu 31. kola Eurolige. Barca je odigrala odličan meč i na kraju je zasluženo upisala trijumf.

Partizan nastavlja borbu za Top 8 fazu takmičenja. Crno-bijeli su jako blizu da osiguraju mjesto među najboljih osam, ali večeras u Beogradu protiv Barcelone nisu mogli do trijumfa.

Uvodne minute pripadaju gostima. Barca je kontrolisala rezultat, pogađali su gotovo sve igrači katalonskog tima pa je Barca nakon deset minuta igre imala četiri poena prednosti, 25:21.

Partizan u drugoj dionici okreće rezultat u svoju korist. Serijom trojki do sredine ovog dijela meča domaći sastav dolazi do osam poena prednosti (40:32) i činilo se kako bi crno-bijeli mogli poprilično mirno otići na odmor.

Ipak, Barca nije dopustila da razlika bude još veća. Tim Šarunasa Jasikevicusa je uspio da smanji zaostatak i na odmor Partizan nosi samo poen prednosti, 45:44.

Treći period donosi potpunu dominaciju Barcelone. Pogađali su gosti apsolutno sve, Partizan nije imao pravi odgovor na igru protivnika i u jednom trenutku prednost Barcelone iznosi plus 12, 61:49.

Oglasi

Do kraja ovog dijela igre Partizan smanjuje razliku na minus osam (66:58), te je ostao u igri za preokret u ovom meču.

Odlično tim Željka Obradovića ulazi u posljednju dionicu. Serijom od 5-0 se vraćaju u meč, ali raspoloženi Dante Exum nije mogao sam protiv svih.

Barcelona je pogađala kada je trebalo. Bez problema su na kraju ipak došli do pobjede i nastavljaju borbu za prvo mjesto u Euroligi.

Partizan s druge strane i dalje je u odličnoj situaciji za plasman u Top 8 fazu takmičenja, ali će u narednim utakmicama morati biti bolji nego večeras.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Barcelonu su do trijumfa večeras vodili Nicolas Laprovittola s 25 i Nikola Mirotić s 19 poena. Jan Vesely je dodao 14.

Kod Partizana Dante Exum je ubacio 24, a Kevin Punter je dodao 16.

Promo

Top Komentari

HBSC
Voljeli ih mi ili ne ali Partizan je jedna masinerija, igraju ljudi milina ih gledati
3 0
Mostarac94
Al milina kad se cuje puta barca puta barca
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi