Partizan u grotlu Arene srušio Olympiakos

Euroliga

Partizan u grotlu Arene srušio Olympiakos

M. Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu Olympiakos rezultatom 90:75 i tako su crno-bijeli napravili još jedan korak ka plasmanu u doigravanje. Tim Željka Obradovića sada je na omjeru od 17 pobjeda i 13 poraza.

Partizan je večeras u beogradskoj Areni upisao veliku pobjedu. Pao je Olympiakos i crno-bijeli krče put prema Top 8 fazi takmičenja u Euroligi.

Domaći tim je od prve minute kontrolisao rezultat i igru. Tek u pojedinim trenucima gosti iz Grčke su uspjeli da odvedu rezultat na svoju stranu, ali nakon deset minuta igre crno-bijeli su stekli pet poena prednosti, 27:22.

Tim Željka Obradovića dominira u drugom periodu. Razlika je konstantno bila dvocifrena, išla je u jednom trenutku i na plus 16, a na odmor Partizan ide s 14 poena prednosti, 48:34.

Grčki velikan u nekoliko navrata tokom trećeg perioda ozbiljno ugrožava vodstvo domaćeg tima. Uspjeli su doći na minus četiri, no snage za preokret nisu imali.

Oglasi

Do kraja trećeg perioda Partizan ponovo podiže prednost. Na ulasku u posljednju dionicu imali su osam poena prednosti (60:52), a u završnoj četvrtini igra Olympiakosa se raspala.

Partizan je koristio svaku grešku protivnika. Prednost je ponovo narasla i povratka za tim iz Pireja više nije bilo, te je domaći tim upisao veliku pobjedu.

Sada je beogradski velikan na omjeru od 17 pobjeda i 13 poraza. Top 8 im se smiješi, a u narednoj sedmici igraju utakmice protiv dva španska velikana. U Beograd dolaze Barcelona i Real Madrid, a do kraja sezone igraju još s Monacom i Panathinaikosom.

Partizan je u jako dobroj situaciji i izvjesno je da će beogradski klub igrati u doigravanju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U večerašnjem duelu najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Kevin Punter i James Nunnally sa po 17 koševa, a Dante Exum je dodao 15.

S druge strane McKissic je ubacio 21, a Fall 13 poena.

Top Komentari

user1675182613
BRAVO
5 0
user1642515306
Kjuro nas zaboli općenito za vlaške klubove i sportaše!!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi