Crvena zvezda se kasno probudila: Partizan je prvak ABA lige!

Umalo drama u Beogradu

Crvena zvezda se kasno probudila: Partizan je prvak ABA lige!

Esmer Oštraković

Sjajnu petu utakmicu u okviru finala ABA lige odigrali su Partizan i Crvena zvezda, a pobjedu je na kraju ostvario večerašnji domaćin na papiru rezultatom 96:85.

Naravno, obzirom na domaći teren Partizan je na ovom susretu bio favorit, a na parketu su bili zaista sjajni i zasluženo su slavili.

Krenulo je fenomenalno za Partizan. Nakon početnog vodstva od 6:0 njihova prednost je samo rasla, te nakon pet minuta igre imaju prednost od 16:9.

Do kraja prve četvrtine prednost Partizana je samo rasla, te je tako prva četvrtina završena njihovim vodstvom od 30:18.

Kako je završena prva četvrtina, na isti način počela je i druga. Fenomenalna igra Partizana nakon tri minuta donosi im prednost od 38:22.

Tri minute prije kraja prvog poluvremena Partizan je imao prednost od 46:26, a na odmor se otišlo pri njihovom vodstvu od 20 razlike. Rezultat je bio 54:34.

Oglasi

Treća četvrtina donijela je konačno buđenje Crvene zvezde koja je pokazala da je došla da igra košarke, a ne da bude ubjedljivo poražena.

Topila se prednost Partizana iz minuta u minut, ali malo ko je vjerovao da do četvrte četvrtine Crvena zvezda može napraviti dramu.

Ipak, to se desilo. U posljednji period igre ušlo se sa vodstvom Partizana od 75:68 i bilo je jasno da nas čeka zanimljiva završnica.

Za razliku od prve tri četvrtine u posljednjoj dionici nije bilo previše poena, ali je Partizan uradio upravo ono što je trebao.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Održavali su vodstvo, te nisu dopustili Crvenoj zvezdi da dovede ovu utakmicu u neku završnicu koja bi bila neizvjesna za njihove navijače.

Na kraju su sasvim zasluženo ostvarili pobjedu i postali prvaci ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi