Provokacije igrača beogradskih rivala otišle su na drugi nivo - Petrušev 'žrtva' Amerikanaca
Filip Petrušev imao je međusobne obračune s velikim brojem košarkaša Partizana

Punter i Nunnally bez milosti

Provokacije igrača beogradskih rivala otišle su na drugi nivo - Petrušev 'žrtva' Amerikanaca

Midhat Šljivak

Crvena zvezda pobijedila je Partizan 68:56 u četvrtoj utakmici finala ABA lige i izjednačila je seriju na 2-2. Nakon utakmice desila se zanimljiva scena u kojoj su uloge imali košarkaš Zvezde Filip Petrušev i američki duo iz Partizana James Nunnally - Kevin Punter.

Crvena zvezda i Partizan u posljednje vrijeme vode ogromne ratove u javnosti. Utakmice beogradskih klubova uvijek su na rubu incidenta, a i košarkaši su konstantno na korak od fizičkih sukoba.

Nekoliko obračuna viđeno je između igrača. Posljednji se desio u martu na meču regularnog dijela sezone ABA lige kada su se potukli Filip Petrušev i Matthias Lessort.

Petrušev je izvukao deblji kraj, a zatim je napravio stvar kakva se među kolegama na parketu ne prašta. Otišao je u policiju i prijavio je napad od strane francuskog košarkaša i zbog toga je postao predmet ismijavanja.

Oglasi

Amerikanci iz redova Partizana jučer su pokazali šta misle o tome. James Nunnally i Kevin Punter odlučili su Petruševa maksimalno isprovocirati dok je ovaj davao izjavu.

"On nije toliko bitan", povukao je Nunnally prolazeći pored Petruševa i novinara, a zatim je Punter odlučio imitirati policijsku sirenu, što je izazvalo veliku pažnju prisutnih, pa i reakciju košarkaša Crvene zvezde.

Zvezda je pobijedila Partizan, a zatim je nastao potpuni haos: Navijači su se samo sjurili na parket

Crvena zvezda se potpuno vratila u finalu ABA lige. Tim Duška Ivanovića pobijedio je u četvrtoj utakmici finala 68:56 i došao je do izjednačenja na 2-2 u finalnoj seriji.

Nije moglo bez problema ni u ovom meču. Krajem utakmice došlo je ponovo do određenih sukoba i sudije su zatražile da se dio tribine s navijačima domaćeg tima isprazni.

Utakmica je nekako nastavljena. Uspjela je Crvena zvezda bez problema privesti meč kraju i doći do pobjede, ali tek je tada došlo do pravog haosa na parketu.

Oglasi

Presretni zbog pobjede navijači Crvene zvezde su pojurili na teren. Željeli su proslaviti pobjedu sa svojim igračima i nastao je popriličan haos.

Nije navijače Zvezde moglo zaustaviti nikakvo osiguranje. Ogroman broj ih je završio na parketu i zaista je prava sreća da nije došlo do ulaska navijača tokom utakmice.

Tada bi definitivno bilo ogromnih problema i ko zna kako bi se sve završilo.

Trener Partizana Željko OBradović bio je bijesan nakon svega i otišao je s press konferencije.

"Sretan sam što igramo peti meč pred našim navijačima. Pogledao sam sad na brzinu neke stvari koje su se dešavale, to je skandalozno. Pozivam sve da poštuju igrače Zvezde i da onda razgovaramo samo o košarci", rekao je Obradović i zatim se iznervirao zbog jednog pitanja i otišao je s press konferencije uz poruku.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Pišite. Nemam više šta da kažem", poruka je čuvenog stručnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi