Partizan demolirao FMP i  zakazao finale sa Crvenom Zvezdom
Sjajna pobjeda Partizana za novo finale domaćeg prvenstva

Ubjedljiva pobjeda

Partizan demolirao FMP i zakazao finale sa Crvenom Zvezdom

E. Dindić

U trećoj utakmici polufinala play-offa Superlige Srbije Partizan je deklasirao FMP rezultatom 97:59. 

Bila je to apsolutna dominacija Partizana od prve minute ovoga susreta. Nakon prvih 10 minuta imali su prednost domaći košarkaši rezultatom 21:12. Drugi period još bolja igra tima iz Beograda koji ovaj period dobijaju rezultatom 31:16. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 52:28.

Drugo poluvrijeme bilo je samo pitanje sa koliko će poena razlike ova utakmica završiti u korist  domaćih košarkaša. Na kraju i više nego ubjedljivih 97:59.

Stefan Janković je predvodio Partizan sa 21 poenom, Ognjen Jaramaz je dodao 17, Aleksej Nikolić 10.

U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Stefan Đorđević sa 19, odnosno Stefan Pot koji je susret završio sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi