Partizan ili Zenit: Nakon višesatnog vijećanja odlučeno ko će u Euroligu

Poznati svi učesnici

Partizan ili Zenit: Nakon višesatnog vijećanja odlučeno ko će u Euroligu

A. Čaušević

Rukovodstvo Eurolige donijelo je konačnu odluku o posljednjem učesniku ovog košarkaškog takmičenja za narednu sezonu. 

U užem izboru za specijalnu pozivnicu učestvovali su Partizan i Zenit, a nakon višesatnog vijećanja Izvršni odbor je oodlučio da "wild-card" bude dodijeljen ruskom timu.

Zenit je finansijski puno jači od Partizana, a navodni plan kompanije Gazprom da bude generalni sponzor Eurolige je možda bio i presudan faktor za dobijanje specijalne pozivnice.

Osim Zenita, pozivnicu za EL su dobili još francuski ASVEL i njemački Bayern. Sezona počinje 3. oktobra, dok je finale Final four na programu 24. maja u Atini. Titulu brani ekipa CSKA.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U sezoni 2019/2020 nastupit će sljedeći timovi:

ALBA Berlin, Anadolu Efes Istanbul, AX Armani Exchange Olimpia Milan, Crvena Zvezda mts Belgrade, CSKA Moscow, FC Barcelona Lassa, FC Bayern Munich, Fenerbahce Beko Istanbul, Khimki Moscow Region, KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz, LDLC ASVEL Villeurbanne, Maccabi FOX Tel Aviv, Olympiacos Piraeus, Panathinaikos OPAP Athens, Real Madrid, Valencia Basket, Zalgiris Kaunas i Zenit St Petersburg.

Top Komentari

dosadnoje
Realno bih bilo da je Partizan dobio WC, čime je to Zenit zasluzio da igra Euroligu, ili bar da su organizovali meč između te dvije ekipe, pa ko bude bolji rezultatski neka igra EL.
3 1
Robijasis1000
FC Bayern Minhen???
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije