Partizan nakon produžetka slavio u Zadru
Partizan je u sjajnoj seriji rezultata i ovo im je 10. pobjeda u sezoni (Foto: ABA)

ABA liga, 16. kolo

Partizan nakon produžetka slavio u Zadru

M. Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti Zadar nakon produžetka rezultatom 92:97 u 16. kolu ABA lige.

Nakon što je Partizan imao kontrolu meča na otvaranju, Zadrani su odigrali mnogo bolje samu završnicu prvog perioda, te su nakon ovog dijela igre imali tri poena prednosti, 23:20.

Domaći su imali prednost većim dijelom druge četvrtine. Međutim, Partizan je konstantno bio blizu, da bi serijomd 5:0 u samoj završnici oni stvorili četiri poena prednosti na poluvremenu, 46:50.

Treći period je odlično krenuo po beogradski tim. Otišli su u jednom trenutku na 14 poena prednosti (48:62) i činilo se kako će ovaj meč biti lagano završen za goste.

Ipak, predaje domaćeg tima nije bilo. Do kraja ovog dijela meča su se potpuno vratili u utakmicu i došli su ponovo na samo minus četiri, 65:69.

Partizan je imao pobjedu u rukama. Na 1:20 do kraja meča bilo je plus pet 77:82, ali su prednost uspjeli prokockati. Little je vezao pet poena za 82:82, a isti igrač je promašio šut za pobjedu domaćeg tima i ušlo se u produžetke.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

U dodatnih pet minuta Partizan je ipak bolji. Uspjeli su slomiti otpor Zadrana, te su došli do jako važnog trijumfa.

Briljirao je kod Partizana Marcus Paige koji je ubacio 28 poena u ovom meču, dok je kod domaćeg tima Mario Little ubacio 20 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi