Partizan pregazio MZT Skoplje

ABA liga, drugo kolo

Partizan pregazio MZT Skoplje

Košarkaši Partizana slavili su večeras u gostima kod MZT Skoplja rezultatom 93:62 u okviru drugog kola ABA lige.

Iako je domaća ekipa bila blagi favorit na ovom meču, Partizan je bez problema uspio da slavi uvjerljivu pobjedu. Prvu dionicu gosti iz Beograda riješili su u svoju korist sa 29:16.

Nastavak meča također je donio sjajnu igru Partizana koji je u drugom periodu slavio sa 19:9 tako da je već na poluvremenu bilo jasno da će Beograđani odnijeti bodove iz Skoplja.

Drugo poluvrijeme bilo je samo rutinsko odrađivanje posla za Partizan koji je na kraju slavio sa 93:61. Do trijumfa ih je vodio Hatcher sa 21 poenom, dok je Birčević postigao dva poena manje. S druge strane, za domaću ekipu Thames je postigao 20 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Partizanu je ovo druga pobjeda ove sezone, dok je MZT Skoplje još bez trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi